Rekordoptag på HD og Økonomi

Interessen for AAU’s Erhvervsøkonomiske Diplomuddannelse (HD) og bacheloruddannelsen i Økonomi er stigende: Hele 329 studerende er blevet optaget på HD, mens tallet for Økonomi er historiske 53.

efteruddannelse - en investering i fremtiden

Lars Krull, studieleder ved AAU Executive, som er Aalborg Universitets afdeling for efteruddannelse inden for management-området, finder optaget på HD både overraskende og imponerende. Grunden er, at en stor del af de studerende på HD-uddannelserne er ledere, som må prioritere efteruddannelsen over de daglige opgaver. Et optag på over 300 nye studerende svarer ifølge Lars Krull til at tage mere end 200 årsværk ud af de nordjyske virksomheders daglige vagtplaner med en betydelig ekstra omkostning til følge.

- Det kræver en ekstraordinær kraftanstrengelse netop i en travl tid at skulle afse en række nøglemedarbejdere til relevant uddannelse med henblik på at sikre virksomheders relevans også i fremtiden, fortæller Lars Krull.

Omkostningen ved eftertragtet, relevant efteruddannelse bør i Krulls optik ses som en investering i fremtiden. Han er taknemmelig for interessen for HD-uddannelserne og imponeret over den fremsynethed, som det nordjyske erhvervsliv udviser.

Højeste optag nogensinde

Optaget af 53 nye studerende på AAU’s økonomiuddannelse er historisk: Aldrig før er så mange studerende startet på uddannelsen, som blev etableret samtidigt med universitetet i 1974. Ifølge studienævnsformand Mogens Ove Madsen kan Økonomi dermed ikke længere karakteriseres som en mindre uddannelse. Han peger på beskæftigelse som den primære grund til det høje optag:

- Det hænger givetvis sammen med, at flere og flere studerende er blevet opmærksomme på, at stort set alle kandidater kommer i beskæftigelse, og at en række spændende job venter på dem, når de er færdiguddannede. Halvdelen får job i den offentlige sektor, medens den anden halvdel får job i den private sektor.

En anden væsentlig grund kunne ifølge Mogens Ove Madsen være, at uddannelsen tilbyder problembaseret læring (PBL), som giver de studerende en unik chance for via gruppearbejde at tage virkelighedsnære problemer op til kritisk analyse. Denne arbejdsform er højt værdsat på arbejdsmarkedet, bl.a. fordi de studerende kan gå i gang med at arbejde fra første ansættelsesdag.

HD

Seniorrådgiver Lars Krull